Välgörenhet

Den världskända konstnären Marie Åkerlund, från Lotorp, har målat den vackra tavlan I Auroras trädgård. Marie skänker varje år en av sina fina tavlor till OMT Finspångs Stadslopp.  Det företag eller privatperson som lagt det högsta budet klockan 23.59 den 22 maj vinner tavlan. Pengarna som kommer in för tavlan går oavkortat till Locker room talk, ett initiativ som startades som ett UF-företag på Bergska gymnasiet av Shanga Aziz och Rogerio Silva. De vill jobba för att ändra attityder och få bort skitsnacket i omklädningsrummen, fokus ligger på killar i 10-14 årsåldern eftersom de fortfarande är mer påverkbara. På Fotbollsgalan vann Locker room talk Zlatans nya pris Number 10. Läs mer om Locker room talk här: 

Om du vill kan du som budgivare vara anonym, men grundtanken är att Marie själv, efter att ha sprungit loppet, ska lämna över tavlan till den nya ägaren på scenen i Bruksparken när alla gått, joggat eller sprungit i mål. Högsta bud kommer hela tiden att presenteras här och på loppets Facebook-sida. 

Tavlan är målad på linneduk och har måtten 60x60 centimeter.

Högsta bud: Adler Management 22 000 kr.

För att lägga bud på tavlan maila: mikael.grip@nt.se

marie2

2018 års tavla I Auroras trädgård. Bara att börja buda!

Auroras trädgård

Energy var 2017 års tavla som Lars Oscarsson la högst bud på med 20 500 kronor. Pengar som gick till Brödrakampens insamling till Barncancerfonden.

Energy 4

Till Maries hemsida:

 Nedan syns 2016 års tavla som nu hänger hos Vallonbygden.

Tavla 4